Header

De uitrusting van een held

The Minish Cap

Cane of Pacci

Een merkwaardig voorwerp, deze staf waarmee Link objecten op hun kop kon zetten. Zo ontdekte hij echter wel nieuwe toegangen naar de wereld van de Minish. De Cane of Pacci kon ook gebruikt worden om gaten op te laden met energie die Link hoger liet springen.

Flame Lantern

De Flame Lantern ligt in de Temple of Droplets en wordt gebruikt om donkere kamers te verlichten, toortsen te laten branden en blokken ijs te doen smelten.

Four Sword

Het Four Sword is een betoverd zwaard met waanzinnig veel kracht. De formidabele windmagiër Vaati zat opgesloten in het Four Sword, maar toen hij er eenmaal uit ontsnapte wist hij meteen Princess Zelda te ontvoeren. Link zette de kracht van het Four Sword in om zichzelf in vier helden op te splitsen en de ontvoerde prinses te redden.
 
Het Four Sword hielp Link ook het land van de Minish te verkennen. Door de vier elementen aan het White Sword toe te voegen ontstond het Four Sword, waarmee hij zichzelf in vier helden kon opsplitsen.

Grip Ring

Nadat hij de Grip Ring van een Business Scrub had overgekocht kon Link de muren van Mt. Crenel beklimmen.

Gust Jar

Deze betoverde pot ontving Link in het Deepwood Shrine. Hij kon er paddenstoelen mee naar zich toetrekken om afgronden over te steken. Ook kon hij er waterlelies mee over het water verplaatsen en stof van de vloer blazen om verborgen voorwerpen bloot te leggen. Hij kon de Gust Jar bovendien als wapen gebruiken door voorwerpen en vijanden op te zuigen en weer uit te blazen.

Kinstone Piece

Kinstones zijn munt-achtige voorwerpen die je overal in Hyrule aan kon treffen. Elk stuk is deel van een paar. Tijdens Links tochten kon hij proberen de Kinstone Pieces te 'fuseren' met de mensen die hij tegenkwam, door bij elkaar passende stukken samen te voegen. Het fuseren van een Kinstone kon vele effecten veroorzaken, zoals het openen van een geheime doorgang of het doen verschijnen van een schatkist. Link kon er zelfs nieuwe vermogens door opdoen.

Minish Cap

In werkelijkheid was de Minish Cap een levend wezen genaamd Ezlo, die door Vaati veranderd werd in dit buitengewone hoofddeksel. De Minish Cap liet Link tot het formaat van de Minish krimpen en gaf de kleine held bovendien nuttig advies.

Mole Mitts

Deze handschoenen, die Link in de Wind Ruins aantrof, gaven hem het vermogen te graven als een mol. Daardoor kreeg hij toegang tot verborgen grotten en ondergrondse gangenstelsels waar hij sleutels, Rupees en begraven voorwerpen kon vinden.

Ocarina of Wind

Nadat hij de Wind Ruins succesvol doorkruist had kreeg Link de Ocarina of Wind te pakken, waarmee hij direct naar bepaalde plekken in het land kon vliegen. Dat maakte het reizen door Hyrule een stuk eenvoudiger.

Pegasus Boots

Deze wonderlijke laarzen worden ook wel "Pegasus Shoes" genoemd. Wie deze draagt rent maar liefst vier keer zo snel als gewoonlijk.

 

Picolyte

Picolyte is een drankje dat verkocht werd door Beedle in Hyrule Castle Town. Hij bood het aan in verschillende kleuren die de kans dat Link een bepaald voorwerp vond tijdelijk vergrootten. Red Picolyte helpt om Heart Pieces te vinden, Green Picolyte vergroot de kans op Mysterious Shells, Blue Picolyte levert vaker pijlen en bommen op, Yellow Picolyte helpt Rupees op te sporen, White Picolyte doet vaker Kinstone Pieces verschijnen en met Orange Picolyte worden vaker Fairies gevonden.

Remote Bombs

Een verbetering van de reguliere bom: zodra een Remote Bomb geplaatst is kan deze van een afstandje op elk moment tot ontsteking worden gebracht.

Smith’s Sword

Links meest basale zwaard waarmee hij zijn avontuur begon. Het werd gemaakt door zijn opa, de smid.

White Sword

Link gebruikte het White Sword tijdens zijn missie om de zoekgeraakte stukken van de Triforce of Wisdom bij elkaar te zoeken. Hoewel dit zwaard niet zo krachtig was als het Master Sword kon het toch door de bepantsering en de dikke huid van Hyrule's meest woeste vijanden heen snijden.
 
Link ontving het White Sword ook van Minish zwaardmaker Melari. Hij leerde de kracht van de vier elementen in het zwaard op te nemen waardoor hij zichzelf kon opsplitsen. Met de toevoeging van het vierde element veranderde het White Sword in het Four Sword.