nintendo Wii U

Technieken

Word een meesterontwerper!

In het spoor van Mario!

Raak aan nadat je je level hebt uitgeprobeerd, om een deel van het spoor te zien dat Mario heeft achtergelaten. Dit spoor kan uitermate goed van pas komen als je de verschillende elementen perfect wilt plaatsen!

Tijd/scrolsnelheid

Je kunt de tijdslimiet en de autoscrolsnelheid van het level instellen, en zo de moeilijkheidsgraad van het level beïnvloeden. Probeer maar eens een heel korte tijdslimiet of een hoge scrolsnelheid in te stellen om te zien wat voor verschil dat maakt!

Geluidseffecten

Raak aan om een speciale werkbalk te openen met allerlei geluiden die je in je level kunt gebruiken. Door aan te raken kun je bovendien zelf geluid opnemen met behulp van de microfoon van de Wii U GamePad, en dit geluid aan toevoegen. Raak opnieuw aan om de geluidswerkbalk te sluiten.

♦ Als je een level uploadt dat gebruikmaakt van , worden alle geluiden die je in hebt gestopt, automatisch vervangen door het geluid van getjirp.

Rails maken

Kies een rail uit de werkbalk en plaats hem ergens op het scherm. Je kunt rails in acht verschillende richtingen leggen.

De richtingen waarin je een rail kunt leggen, worden aangegeven met punten die je met elkaar kunt verbinden. Sleep een vijand (of ander element) naar de rail om deze langs de rail te laten bewegen. Tik op de uiteinden van een rail om te kiezen of hij daar doodloopt of niet.

Hoofdgebied en subgebied

Je kunt een subgebied maken door Mario naar een buis te slepen. Wissel tussen het hoofdgebied van het level en dit subgebied door aan te raken.

Meerdere elementen selecteren en verplaatsen

Je kunt meerdere elementen in het level tegelijkertijd selecteren door of ingedrukt te houden en de stylus over het touchscreen te slepen. Zo worden alle elementen in het gemarkeerde gebied geselecteerd. Zodra je of weer loslaat, kun je de geselecteerde elementen als één geheel verplaatsen.

Kopiëren

Je kunt een reeds geplaatst element kopiëren door het aan te raken en te verslepen terwijl je of ingedrukt houdt. Dit werkt ook als je meerdere elementen hebt geselecteerd.

◆ Warpdeuren kunnen niet worden gekopieerd. Bovendien kan het gebeuren dat je een grote hoeveelheid levelelementen niet allemaal tegelijk kunt kopiëren.

Wissen

Als je een element aanraakt terwijl je + of + ingedrukt houdt, wordt het gewist. Dit is vooral handig wanneer je er niet zo veel wilt wissen.

?-paddenstoelen

De ?-paddenstoel is een voorwerp dat Mario in allerlei personages kan laten veranderen.

Wat er precies in een ?-paddenstoel zit, wordt willekeurig gekozen uit de beschikbare personages en is iedere keer dat het level gespeeld wordt, anders. Je kunt daarentegen ook op de ?-paddenstoel tikken en zelf een specifiek personage instellen.

Je kunt de lijst van beschikbare personages voor ?-paddenstoelen uitbreiden door bijvoorbeeld amiibo te gebruiken of 'Missie met 100 Mario's' uit te spelen. Je kunt ook personages vrijspelen door officiële levels te voltooien.