nintendo Wii U

Bouwen

Gebruik allerlei elementen om je eigen unieke levels samen te stellen.

Bouwen

Om levels te bouwen gebruik je de Wii U™ GamePad. Aan de bovenkant van het scherm vind je een uiteenlopende reeks elementen die je kunt gebruiken: van welbekende blokken tot ongewone vijanden. Kies er een dat je leuk lijkt, plaats het op het scherm en... gefeliciteerd! Je hebt je eerste stap gezet in een wereld met bijna oneindige creatieve mogelijkheden! Je kunt Mario verplaatsen met de stylus of met .

Raak de knipperende vakjes aan!

◆ Sommige functies worden pas beschikbaar als je wat verder in de game bent gevorderd.

Spelen

Met één druk op de knop wordt het level dat je aan het bewerken bent, volledig speelbaar! En als iets aan het level je niet bevalt, kun je net zo snel weer terug naar de bewerkstand om het aan te passen. Je bent zelf dus de allereerste speler van je eigen unieke levels!

Opslaan en uploaden

Ben je klaar met het maken van een level? Sla het dan op! En na al dat harde werk wil je je level natuurlijk ook uploaden, zodat andere spelers het kunnen proberen. Al je opgeslagen levels kun je vinden in Levelbot in het hoofdmenu.

◆ Je kunt je opgeslagen levels bewerken door ze te laden.

amiibo gebruiken

Tijdens het maken van levels kun je ook amiibo gebruiken. Houd de amiibo tegen het NFC-aanraakpunt () op de Wii U GamePad aan om speciale levelelementen te ontvangen.

  • Mario’s 30-jarig jubileum-collectie: Mario
    Deze amiibo voegt een reuzenpaddenstoel als levelelement toe. Grijp deze paddenstoel tijdens het spelen om Mario in Reuzen-Mario te laten veranderen!
    Andere amiibo
    Hiermee wordt een personage dat op de amiibo is gebaseerd, aan de lijst van kostuums toegevoegd die je in een ?-paddenstoel kunt stoppen. Wanneer je tijdens het spelen een ?-paddenstoel pakt, verandert Mario in een van de vele personages! Druk op om ze in verschillende poses te zien!